Essiac čaj – najbolji alternativni lijek za oboljele od raka

Essiac čaj je mješavina četiriju biljaka koja potiče detoksikaciju i obranu organizma od raka. Originalna receptura Essiac čaja potječe od indijanskog plemena Ojibwa i stara je više od stotinu godina.

20-ih godina prošlog vijeka ovaj je čaj počela upotrebljavati kanadska medicinska sestra Rene Caisse, prenosi alternativa-za vas.com. Usavršila je njegovu recepturu i ovu čajnu mješavinu svela na četiri vrlo djelotvorne biljke.

Današnja mješavina je dobila ime po njoj, odnosno Essiac je ime Caisse ispisano unatrag.

Ideju i poticaj da tim čajem počne liječiti pacijente dobila je od jedne pacijentice koju je upoznala u bolnici.

Ta pacijentica je izliječila rak dojke upravo uz pomoć Essiac mješavine.
Dobrobiti Essiac čaja

Essiac čaj je mješavina četiriju biljaka:

korijen čička (lat. Arctium lappa)
poljska kiselica (lat. Rumex acetosella)
korijen turske rabarbare (lat. Rheum palmatum)
kora glatkog brijesta (lat. Ulmus fulva)

Čaj djeluje tako da potiče uklanjanje otpadnih tvari i toksina, omogućujući obnovu i revitalizaciju stanica u organizmu.

Osim što jača imunosni sustav, ima antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva.

Ovaj čaj danas se preporučuje kao terapija novooboljelima od raka, dakle onima kojima je rak tek otkriven i nije metastazirao na druge organe.
 Pomaže u liječenju raka
Korijen čička u Essiac čaju pomaže limfnom sustavu u obrani organizma.

Usto, ovaj čaj uništava i eliminiše tumorske stanice iz organizma.

Iako nisu provedene znanstvene studije, kao što je to bio slučaj, primjerice, sa zelenim čajem, postoje brojna svjedočanstva o dobrobitima Essiac čaja kada je riječ o liječenju raka.

Tako je jedan 64-godišnji pacijent koji je bolovao od raka prostate upravo zahvaljujući ovom čaju unaprijedio zdravlje i ušao u remisiju.

Losanđeleski liječnik Murray Susser primijetio je da Essiac čaj produljuje život njegovih pacijenata za više godina te da djeluje kao dobra zamjena za štetnu konvencionalnu kemoterapiju.
Recept Essiac čaja

Recept je preuzet iz knjige The Essiac Book koju je napisala Mali Klein.
Sastojci:

120 g nasjeckanog korijena čička
80 g lista i korijena poljske kiselice (u prahu)
20 g kore glatkog brijesta (u prahu)
5 g korijena turske rabarbare (u prahu)

Priprema:

Dobro izmiješajte sve sastojke, napunite staklenku mješavinom te je pohranite na zamračeno mjesto.

Za kuhanje čaja trebat će vam 15 grama čajne mješavine i 1,5 litara izvorske vode.

U lonac od nehrđajućeg čelika ulijte vodu, dodajte zadanu količinu čajne mješavine i promiješajte. Poklopite pa kuhajte oko 10 minuta.

Zatim maknite s vatre i promiješajte kako biste pokupili sav čaj koji se uhvatio po rubovima lonca. Ostavite da odstoji poklopljeno 12 sati.

Nakon 12 sati čaj opet zagrijte, ali pazite da ne zavrije. Ostavite ga da malo odstoji, a zatim procijedite i prelijte u sterilizirane staklene boce.

Pazite da je sav pribor koji koristite za pripremu čaja čist. Boce dobro začepite prije nego što ih spremite u hladnjak.

Prije svake konzumacije odvojite 30 ml pripremljenog čaja te ga pomiješajte s 30 ml vruće vode i popijte.

Komentari

komentara