X

Kćerka legendarne Beti Dejvis tvrdi da joj je majka bila zla vještica: „Vidjela sam rođenu majku kako se pretvara u zlo, demonsko čudovište!“

Sve je to istina, moja majka je bila nadarena vještica, imala je veliko crnomagijsko znanje. Vlastitim sam očima vidjela kako se jednom prilikom nakon cjelonoćnog opijanja i satanističkih rituala pretvara u zlo, demonsko čudovište. U tom trenutku ona nije ličila na ljudsko biće niti na moju majku

Beti Dejvis sa kćerkom 1960. godine

Poznati fimski kritičar E. Arnot Robinson je na početku karijere jedne od najpoznatijih ikona filmskog platna i zlatnog doba Holivuda napisao da bi „vjerovatno bila spaljena na lomači kao vještica da je kojim slučajem živjela prije dvjesto godina jer daje dojam da se u njoj skriva neobična i zla sila“.

Godinama kasnije, Beti Dejvis je naglašavala u intervjuima da je rođena u blizini zloglasnog Salema i da je potomak Meri Bradburi, osuđene vještice za koju se tvrdilo da može preuzeti životinjski oblik i bacati vradžbine. Beti je umrla davne 1989. godine, a njena kćerka Barbara Hajmen i dan danas vodi rat protiv svoje majke koja je, kako kaže, proklela čitavu njihovu porodicu.

Neurotična i manipulativna pijandura

Najstarija kćerka preminule holivudske zvijezde, Barbara Hajmen (69), danas živi u Virdžiniji, vodi hrišćanski život, i čak je osnovala i malu vjersku zajednicu. Dosta je aktivna i na You Tube-u gdje često govori o teškom i neobičnom djetinjstvu uz majku koja je otvoreno praktikovala crnu magiju.

„Neurotična, manipulativna pijandura koja je obožavala okultizam i potrošila nekoliko decenija života pokušavajući da uništi brak svoje kćerke“. Tim riječima je Barbara jednom prilikom opisala svoju majku.

– Sjećam se kako je znala pričati da je munja udarila u drvo ispred kuće samo trenutak prije njenog rođenja. Sve je to istina, moja majka je bila vrsna vještica, imala je veliko crnomagijsko znanje. Vlastitim sam očima vidjela kako se jednom prilikom nakon cjelonoćnog opijanja i satanističkih rituala pretvara u zlo, demonsko čudovište. U tom trenutku ona nije ličila na ljudsko biće niti na moju majku. Imala je đavolsko lice i duge crne kandže kojima je grebala po prozorima naše kuće u Klaiforniji. Tu sliku nikada neći moći izbaciti iz glave.  – rekla je Barbara.

Nakon što je svoju majku javno prozvala i okarakterisala kao zlu alkoholičarku, došlo je kraha u njihovom odnosu, a Beti joj za uzvrat nije ostavila ni centa od svog velikog bogatstva.

 Bacala čini iz kreveta

Nakon što je njena osobna asistentica Ketrin Sermak objavila biografiju slavne glumice i Barbara je odlučila da progovori o tamnoj strani svoje majke.-

 

Barbara se vremenom udaljila od ostatka porodice i sa 36 godina preobratila na kršćanstvo kada je počela shvatati i prisjećati se svega što joj se događalo. Kako bi joj se osvetila za nesretno djetinjstvo, Barbara je napisala memoare i to u vrijeme kada je Beti bila najslabija. Bila je u bolnici jer je pretrpjela moždani udar i slomila kuk.

Nekoliko dana prije nego što su memoari objavljeni, Barbara joj je došla u posjetu noseći u ruci Bibliju i moleći majku da se pokaje za svoje grijehe – razvode, alkohol, cigarete, vještičarenje i da se odrekne Sotone. Beti je kategorično odbila, srce joj je bilo slomljeno zbog memoara i kćerkine izdaje. Rekla je da nema ni trunke odanosti ni zahvalnosti prema njoj nakon što joj je osigurala privilegovan život. Umrla je 6. oktobra 1989. godine u Francuskoj.

Komentari

komentara

accelerated-mobile-pages MISTERIJE
accelerated-mobile-pagesbeti dejvisčinikćerkamagijamajkavješticazlo
Aura Redakcija :