Laganim pivom protiv osteoporoze

‘Bijelo pivo’ umanjuje sklonost frakturama i potiče tijelo na proizvodnju novih stanica koje formiraju kosti.

Pivo, posebno bijelo kakvo se najviše pije u Engleskoj, izvor je određene vrste silicija koja prema znanstvenim istraživanjima usporava stanjivanje kostiju i time sprječava da postanu krhke.

Također umanjuje se sklonost frakturama, a tijelo je potaknuto na proizvodnju novih stanica koje formiraju kosti.

Studije objavljenje u Journal of the Science of Food and Agriculture podupire prijašnja istraživanja koja također ukazuju da konzumacija alkoholnih pića sprječava mogućnost osteoporoze, što je posebno istaknuto kod žena.

Istraživanja su pokazala da su ‘lagana’ piva, s velikim udjelom hmelja bogatija silicijem.

Tamno pivo nema te karakteristike zbog drugačije temperature prilikom vrenja (viša temperatura) koja uništava silicij.

Također znanstvenici kažu kako je u pivu veći nivo silicija koji koristi organizam nego u žitaricama koje unosimo hranom.

Bez obzira na nedavno objavljena istraživanja u Engleskoj, znanstvenici ne preporučaju ispijanje neograničenih količina piva jer njegova blagotvornost ne dokida štetan utjecaj alkohola.

Komentari

komentara