Saljevam stravu: Beba iz Orašja

Salijevanje strave je u Bebinoj porodici tradicija već 200. Beba je praksu salijevanja strave dobila u amanet od svoje nene Mejre, koja je živjela preko 100 godina, i koja je u Bebi prepoznala osobu kojoj će prenijeti porodičnu tradiciju salijevanja strave.

Još dok je bila veoma mlada, Beba se bavila poslovima koji sa ovom porodičnom tradicijom nisu imali dodirnih tačaka. Nikad nije smatrala da će joj nenin amanet, salijevanje strave, biti potreban. U poslovima kojim se bavila, dolazila je u susret sa brojnim ličnim i tuđim iskušenjima. U jednom takvom iskušenju, život joj je bio u opasnosti, ali se uspjela odbraniti od dvojice napadača i sačuvati vlastiti život.

Tokom sudskog procesa, uspješno je razotkrila počinioce i čitavu grupu koja se bavila raznim zlodjelima. Za taj čin je dobila i zahvalnicu opštine grada Orašja. Nakon tog događaja, čvrsto je odlučila da će se baviti porodičnom tradicijom kako bi pomagala ljudima u nevolji i drugim životnim iskušenjima.

U svom dosadašnjem radu, Beba je salijevanjem strave i duhovnim savjetima pomogla sebi, svojoj porodici, prijateljima, poznanicima i ljudima koje je upoznala kroz ovakav vid pomaganja. Ovoj činjenici mogu svjedočiti svi oni koji su potražili pomoć od Bebe.

Kontakt telefon Bebe: 063/587-221

Komentari

komentara