Trikovi uz pomoć kojih ćete uštedjeti vrijeme u kuhinji

Luk – lakše se reže s korijenom. Kako vam se dijelovi luka ne bi razdvojili, sjeckajte ga s korijenom i tek na kraju odstranite taj dio.

Mrkva – lako se guli nakon kuhanja. Upravo kuhajući mrkvu s “koricom” štedite na vremenu i čuvate njene vitamine. Kad je kuhana, vanjski sloj koji biste inače gulili nožem lako se skida rukom.

Preslana juha – Oguljeni sirovi krompir kuhajte u juhi oko 30 minuta. Ako se radi o gustoj juhi, dodajte joj mlijeka što će joj znatno ublažiti slanoću.

So – koči povrće od “bježanja” s daske. Kako povrće ne bi letjelo na sve strane dok ga usitnjavate, dasku za rezanje posipajte s malo soli.

Karfiol – sačuvat će bijelu boju ako u vodi u kojoj ga kuhate dodate malo soli i mlijeka.

Komentari

komentara